Stichting Gijsje Eigenwijsje


Stichting Gijsje Eigenwijsje is door de negenjarige Gijs Baeten opgericht in de laatste fase van zijn leven. Met als doel: gezinnen van ernstig of ongeneeslijk zieke kinderen een gratis weekje weg aanbieden. Hij gunde hen, net zoals hij had ervaren, een warm rustpunt in een heftige periode.

 

Na het bericht over de levensbedreigende ziekte van Gijs stond de wereld van het gezin op zijn kop. Vader, moeder, Gijs en 10-jarige broer Bart belandden in een rollercoaster van emoties. Voor Gijs werd gelukkig veel georganiseerd, waardoor hij soms het ziek zijn helemaal kon vergeten en gewoon kind kon zijn.

 

 

Omdat Gijs dit andere kinderen ook zo gunde, had hij de droom om terminaal zieke kinderen een ‘warm nest’ te geven. Even samenzijn, weg van de ellende, genieten van elkaar, zoals hij het zelf ook had ervaren. Hij wilde dat andere kinderen ook die warmte van familie en vrienden, dat beetje geluk, konden hebben. Er moest een huisje komen waar de gezinnen met het zieke kind naartoe konden.

 

STEUN DE DROOM VAN GIJS

Gijs overleed op 30 december 2011. Na in december nog net zijn 9e verjaardag te hebben gevierd. Medio januari 2012 besloten zijn ouders werk van de stichting te maken. Goede vrienden werden benaderd, een bestuur werd gevormd en de wensen van Gijs werden vastgelegd in een fraaie doelomschrijving. Eind februari 2012 was Stichting Gijsje Eigenwijsje was een feit!

Zijn stichting is inmiddels een groot succes en al vele gezinnen verbleven in één van de vakantiehuizen van de stichting. Om de wens van Gijs blijvend mogelijk te maken, heeft de stichting continu middelen nodig.

 

Help de droom van Gijs levend te houden en doneer via de website of word Vriend4Gijsje en doneer vanaf € 5,- per maand per automatische incasso. Hiermee zorg je voor waardevolle herinneringen voor veel gezinnen.

 

VOOR WIE

De stichting is er voor kinderen met een levensbedreigende ziekte, in beginsel met een levensverwachting van <12 maanden in de leeftijdscategorie 1 – 16 jaar. Onderscheid naar ziektevorm wordt niet gemaakt. De stichting biedt het gezin een gratis verblijf in haar eigen, volledig ingericht en op een ziek kind afgestemd, vakantiehuis.